علت موهای زائد زیر گردن چیست؟ چگونه موی زیر چانه را از بین ببریم؟

رنگ و پرپشتی موها، مانند رنگ پوست و چشم، چیزهایی هستند که ما را منحصربهفرد میکنند. برخی از ما موهای بیشتری نسبت به دیگران داریم و حتی صورتمان پرموتر است. در واقع فعل و انفعالات پیچیدهای از ژنتیک و هورمونها نوع، مقدار و حتی نحوه رشد مو را تعیین میکند. ظهور چند تار موی ضخیم روی چانه و گردن خانمها عادی است و اغلب به تغییرات هورمونی بدن در طول زندگی مربوط میشود. اما گاهی اوقات، موهای چانه یا گردن بیش از حد رشد میکنند که ممکن است نشانهای از یک بیماری زمینهای باشد. در این مقاله دقیقتر این موضوع را بررسی میکنیم که علت موهای زائد زیر گردن چیست و موهای زائد زیر چانه را چگونه از بین ببریم. از شما دعوت میکنیم تا انتها همراه ما باشید.
علت موهای زائد زیر چانه و گردن در خانمها چیست؟
معمولا موها از ریشه یا فولیکولهای زیر پوست رشد میکنند. به طور کلی بر اساس دورههای آموزش پوست دو نوع فولیکول مو وجود دارد:
- موهای نازک که پرزی هستند
- فولیکول موهای بلندتر و ضخیمتر که ریشه عمیقتری دارند
آندروژن (تستوسترون) که معمولا به عنوان هورمون جنسی مردانه شناخته میشود، نقش مهمی در رشد مو دارد. تستوسترون هم در مردان و هم زنان تولید میشود. با این تفاوت که میزان تستوسترون در زنان کمتر است. این هورمون با فعال کردن گیرندههای موجود در فولیکولهای مو، موهای نازک را به موهای ریشهدار و ضخیم تبدیل میکند.
این فرایند کاملا طبیعی است و برای همه به خصوص در دوران بلوغ اتفاق میافتد. در زنان، رشد مو، از جمله موهای صورت، تحت تاثیر فازهای هورمونی مشخص است. با شروع بلوغ، در دوران بارداری و یائسگی، تغییرات در سطح هورمون میزان و نوع رشد مو را تغییر میدهد.
علت رشد موهای زائد زیر گلو در زنان
اکثر خانمها روی صورتشان موهای زائد دارند، اما برخی ممکن است زیر چانهشان موهای بیشتری داشته باشند که میتواند به دلیل ژنتیک یا سن باشد. یائسگی میتواند باعث رشد موهای بیشتر در چانه، گردن یا صورت شود. همچنین تحقیقات نشان میدهد که گروههای نژادی مختلف هم سطوح مختلفی از آندروژن و در نتیجه موهای بدن و صورت متفاوتی دارند. در نتیجه به دلیل همین تفاوت نژادی مداخلات زیبایی مانند آموزش هایفو و لیزر موهای زائد میزان محبوبیت متفاوتی دارند.
در واقع فولیکولهای مو برای همه افراد منحصربهفرد هستند و نحوه واکنش بدن آنها به تستوسترون نیز تفاوت دارد. سرعت رشد مو از فولیکولها نیز متفاوت است. همه این موارد میتواند منجر به رشد چند موی بلند تصادفی در جاهای غیرمنتظره مانند گردن شود.
موهای زائد چانه نشانه چیست؟
رشد اندک موهای صورت شامل چانه و ناحیه پشت لب در زنان رایج و طبیعی است. اما در برخی زنان موهای زائد در این نواحی بیش از حد رشد کرده و به کلاس لیزرهای درمانی نیاز پیدا میکنند. موهای زائد بدن یا صورت در زنان تحت عنوان هیرسوتیسم شناخته میشود و بین مردم آسیای جنوبی، مدیترانهای یا خاورمیانهای شایعتر است.
تفاوت بین موهای طبیعی صورت و هیرسوتیسم در رنگ، تراکم و بافت مو است. در این بیماری به دلیل تولید بیش از حد آندروژن موها درشتتر، ضخیمتر و تیرهتر میشوند. بنابراین تغییرات ناگهانی در الگوی رشد موهای صورت شما ممکن است به معنای تغییری اساسی در بدن شما و نشان دهنده عدم تعادل هورمونی ناشی از یک بیماری یا عوارض جانبی داروها باشد. برخی علل رایج موهای زائد زیر چانه و گردن در زنان عبارتند از:
رشد موهای زائد به دلیل سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)
حدود 15 درصد از زنان بعد از دوران بلوغ به سندرم تخمدان پلی کیستیک مبتلا میشوند که ناشی از عدم تعادل هورمونی و افزایش سطح آندروژن است. معمولا این سندرم ژنتیکی است و بسیاری از زنان نمیدانند که به PCOS مبتلا هستند. این بیماری باعث رشد موهای صورت، قاعدگی نامنظم، کیست در تخمدانها، افزایش وزن و آکنه میشود. از این رو دورههای آموزشی کار با دستگاه لاغری بین خانمهایی که چنین مشکلی دارند، محبوب است.
مشکلات غده فوق کلیوی؛ علت رشد موهای زائد در زنان
مشکلات غده آدرنال، که گاهی به دلیل وجود تومورهاست، باعث تولید بیش از حد آندروژن میشود و بم شدن صدا، افزایش وزن و موهای صورت را به دنبال دارد. هیپرپلازی مادرزادی نیز یک بیماری ارثی است که بر غدد فوق کلیوی تاثیر میگذارد و باعث پرمویی در زنان میشود.
بیماری کوشینگ؛ علت رویش مو روی شکم زنان و زیر گلو
در بدن فرد مبتلا به بیماری کوشینگ کورتیزول بیش از حد تولید میشود. افراد مبتلا معمولا علائمی از جمله افزایش وزن، سردرد، مشکلات قند خون و سطوح بالاتر آندروژن را تجربه میکنند که پرمویی را به دنبال دارد. در این شرایط، جستجو برای یافتن راهی برای از بین رفتن موهای زائد صورت و بدن به اندازه آگاهی از سریعترین روش از بین بردن خال در شرایطی که پوست مستعد خال زدن است، اهمیت دارد.
داروهایی که باعث رشد موی زائد در زنان میشوند
آخرین علت موهای زائد زیر چانه و گلو، مصرف برخی داروهاست. داروهایی مانند استروئیدهای آنابولیک، تستوسترون و سیکلوسپورین (یک سرکوب کننده سیستم ایمنی) میتوانند به عنوان یک عارضه جانبی موهای صورت را افزایش دهند. در ادامه راهنماییتان میکنیم موهای زائد زیر چانه را چگونه از بین ببریم.
روشهای از بین بردن موهای زائد زیر چانه
در مواردی که مشکل جدیتر و به دلیل هیرسوتیسم باشد، روشهای موضعی اثربخش نخواهند بود. این مورد درباره دیگر مشکلات پوستی هم صادق است و برای مثال دانستن اسم پماد برداشتن خال گوشتی در مواردی که خال زدن خبر از یک مشکل جدیتر داخلی میدهد، تاثیری در از بین رفتن همیشگی خالها ندارد. در چنین مواردی باید بیماری زمینهای با روشهای زیر درمان یا کنترل شود:
- جراحی برای برداشتن تومورها یا کیستها
- تغییر رژیم غذایی و ورزش برای متعادل کردن سطح هورمون
- مصرف داروهایی برای تنظیم سطح آندروژن مانند قرصهای هورمونی ضدبارداری و متفورمین
موهای زائد زیر چانه را چگونه از بین ببریم؟
با وجود اینکه موی چانه چندان چیز عجیبی نیست، اما حتی در تعداد کم هم ممکن است برای برخی افراد آزاردهنده یا ناراحتکننده باشد. راههای زیادی برای خلاص شدن از شر موهای زائد صورت وجود دارد و مانند رفع تیرگی لب با لیزر، تاکنون دستگاههای لیزر متعددی برای از بین رفتن همیشگی موهای زائد ساخته شدهاند. گزینههای پیش روی شما برای حذف موهای زائد زیر چانه عبارتند از:
- لیزر موهای زائد
- کرمهای موبر
- وکس کردن
- اصلاح با ژیلت
- موچین و بند انداختن
- الکترولیز
در میان روشهای فوق، لیزر کمترین عوارض را دارد و حتی عوارض پاك كردن تاتو ابرو با ليزر نیز کمتر از آن چیزی است که احتمالا تاکنون شنیدهاید.
آموزش از بین بردن موهای زائد زیر چانه و گلو در آکادمی مای اسکین
در این مقاله توضیح دادیم علت موهای زائد زیر گلو و چانه در خانمها چیست و موهای زائد زیر چانه را چگونه از بین ببریم. شما میتوانید بهترین راه از بین بردن موهای زائد زیر چانه یعنی لیزر را در آکادمی مای اسکین بیاموزید و به این ترتیب آینده شغلی خود را تضمین کنید. در چایان اگر سوالی در این باره دارید، خوشحال میشویم در بخش نظرات پاسخگوی شما باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید