مراقبتهای بعد از برداشتن خال با روش سوزاندن چیست؟

هر کدام از روشهای برداشتن خال را که انتخاب کنید، احتمال بروز زخم و اسکار وجود دارد. با این وجود، باید مراقبتهای بعد از آن را جدی بگیرید تا ریسک به جا ماندن زخم ناشی از برداشتن خال به حداقل برسد. در این مقاله به این پرسش پاسخ میدهیم که چند روز بعد از لیزر خال دوش بگیریم و به طور کلی بعد از برداشتن خال با روش سوزاندن، چه کارهایی باید انجام دهیم. اگر شما هم قصد سوزاندن خالهای خود را دارید یا اخیرا خالی برداشتهاید، از شما دعوت میکنیم مطالعه مقاله کاربردی پیش رویتان را از دست ندهید.
سوزاندن خال با دستگاه چگونه انجام میشود؟
یکی از قدیمیترین روشهای برداشتن خال، سوزاندن آن است که با دستگاهی به نام کوتر انجام میشود. این دستگاه با کمک برق، خال را گرم میکند و میسوزاند. توصیه میشود صرفا برای برداشتن خالهای سطحی روش سوزاندن را انتخاب کنید؛ زیرا در برخی موارد اگر خال عمیق باشد، احتمال به وجود آمدن فرورفتگی وجود دارد. به جای سوزاندن برداشتن خال با لیزر در بسیاری از موارد عوارض به مراتب کمتری دارد.
آیا جای زخم بعد از برداشتن خال میماند؟
همه انواع زخمهای پوست شما میتوانند اسکار باقی بگذارند. در واقع جای زخم راهکار طبیعی بدن برای بستن پوست و التیام زخم است. با این حال، گاهی اوقات جای زخم غیرطبیعی است و در نتیجه زخمهای بزرگ و برجستهای ایجاد میشود. اسکار هیپرتروفیک زمانی رخ میدهد که بدن در طول فرآیند بهبودی، کلاژن زیادی تولید کند. جای زخم هیپرتروفیک بیشتر در نتیجه سوختگیهای جدی یا سایر آسیبهای پوستی شدید به وجود میآید، اما میتواند از هر زخمی، حتی زخمهای ناشی از لیزر، ایجاد شود. به همین دلیل در دورههایی مانند دوره آموزش هایفو بر تنظیم دمای لیزر قبل از شروع کار، تا این اندازه تاکید میشود.
همچنین رشد بیش از حد غیرطبیعی بافت اسکار، که در افراد با پوست تیرهتر شایعتر است، به عنوان اسکار کلوئید شناخته میشود. اسکارهای کلوئیدی بسیار بزرگتر از اسکارهای هیپرتروفیک هستند. ممکن است برای محو شدن یا توقف رشد این نوع زخمها به لیزر درمانی یا تزریق کورتیکواستروئید نیاز داشته باشید. برخلاف اسکارهای هیپرتروفیک، کلوئیدها رشد کرده و فراتر از مرز ناحیه زخم اولیه پوست گسترش مییابند. بنابراین به طور کلی، باید احتمال باقی ماندن زخم را درنظر داشته باشید؛ اما خوشبختانه با رعایت برخی نکات میتوان احتمال این اتفاق را به حداقل رساند.
جای برداشتن خال کی خوب میشه؟
زمان بهبودی پس از برداشتن خال به فرد بستگی دارد. افراد جوان زودتر از افراد مسنتر بهبود مییابند. همچنین هر چقدر اندازه ناحیه سوزانده شده بزرگتر باشد، زمان بیشتری برای بهبودی آن لازم است. به طور کلی، حداقل 2 تا 3 هفته بعد زخم برداشتن خال محو میشود. با این وجود، برای اینکه فرایند بهبودی سریعتر انجام شود و اثری از جای زخم برجا نماند، باید نکات مراقبتی بعد از برداشتن خال را جدی بگیرید.
برداشتن خالها با روش سوزاندن مانند آنچه در دوره آموزش دستگاههای لاغری غیرتهاجمی میآموزید، از جمله روشهای نسبتا غیرتهاجمی محسوب میشود؛ با این حال باید به توصیههای پزشک یا اپراتور خود درباره نحوه مراقبت از زخم دقت کنید.
مراقبتهای بعد از برداشتن خال با روش سوزاندن
رعایت یکسری موارد بعد از برداشتن خال با روش سوزاندن، از به وجود آمدن اسکارهای بزرگ و قابل توجهی مانند زخم هیپرتروفیک یا کلوئیدی پیشگیری میکند. قبل از امتحان هر یک از موارد زیر، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید. جای زخم نباید در معرض خطر عفونت قرار بگیرد و مطمئنا شما نمیخواهید کاری انجام دهید که باعث بدتر شدن جای زخم شود.
بعد از برداشتن خال از آفتاب دوری کنید
آفتاب میتواند به پوست سالم نیز آسیب برساند، بنابراین تصور کنید که چه تاثیری بر زخم در حال بهبودی دارد. زخم تازه اگر به طور منظم در معرض نور UV قرار گیرد، احتمال تیره شدن و تغییر رنگ آن بیشتر است. در زمانهایی که بیرون از خانه هستید (البته 48 ساعت بعد)، از ضدآفتابی با حداقل SPF برابر با 30 استفاده کنید و در صورت امکان جای زخم را با لباسهای محافظ در برابر آفتاب بپوشانید. سعی کنید این کار را حداقل تا شش ماه پس از سوزاندن خال انجام دهید. در هر کلاسی که شرکت کنید، مانند کلاس آموزش تزریق بوتاکس در تهران، بر استفاده از ضدآفتاب در هر شرایطی تاکید میشود.
از بهترین پماد بعد از برداشتن خال استفاده کنید
زخمهای پوستی زمانی که تمیز و مرطوب باشند، بهتر بهبود مییابند. زخمها و اسکارهای خشک مدت زمان بیشتری طول میکشد تا بهبود پیدا کنند و احتمال محو شدن آنها کمتر است. استفاده از یک پماد مرطوب کننده وازلین زیر پانسمان میتواند از تشکیل اسکار جلوگیری کند. پس از تشکیل بافت اسکار، با پزشکتان درباره استفاده از نوارهای سیلیکونی مشورت کنید. معمولا نیازی به مصرف آنتی بیوتیک نیست؛ مگر اینکه پزشک استفاده از آن را توصیه کند. استفاده غیرضروری از پمادهای آنتی بیوتیک میتواند منجر به عوارضی مانند درماتیت تماسی یا مقاومت باکتریایی شود.
چند روز بعد از لیزر خال دوش بگیریم؟
نکته مراقبتی دیگری که در اکثر روشهای درمانی و زیبایی مانند دورههای آموزش کاشت مو به آن تاکید میشود، زمانی است که میتوان دوش گرفت یا ناحیه تحت درمان را شستشو داد. معمولا توصیه میشود تا دو روز بعد از برداشتن خال با روش سوزاندن یا لیزر، جای خال برداشته شده را نشویید. برخی مواقع پزشک یا اپراتور روی زخم خال برداشته شده را پانسمان میبندد. پانسمان را تا 48 ساعت برندارید و بعد از آن نیز فقط از پمادهایی استفاده کنید که برای شخص شما تجویز شده است.
آموزش روشهای برداشتن خال در آکادمی مای اسکین
در این مقاله با روش سوزاندن خال و نکات مراقبتی پس از آن آشنا شدید و حال میدانید برای جلوگیری از باقی ماندن جای زخم بعد از برداشتن خالها، چه کارهایی باید انجام دهید. نکته مهم برای پیشگیری از این اتفاق، مراجعه به افراد کارآزمودهای است که دورههای تخصصی مربوطه را گذرانده باشند. یکی از معتبرترین مراکز برگزارکننده انواع دورههای زیبایی پوست و مو، آکادمی مای اسکین است. شما میتوانید با شرکت در دورههای کاربردی این آموزشگاه آینده شغلی خود را تامین کنید. در پایان اگر سوالی درباره برداشتن خال با روش سوزاندن دارید، در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.